Lutron marknadsledande inom ljussättning

Olika tillfällen kräver olika typer av hus. Smarta hem löser detta och gör att du alltid kan variera ljussättningen beroende på vad du behöver för tillfället. Utvecklingen går framåt när det gäller smarta hem och Lutron styrsystem är bland de mest utvecklade på området. Smarta hem kommer vara en fortsatt viktig aspekt och det kommer vara väldigt spännande att följa utvecklingen på området.

Ett smart hem interagerar på ett intuitivt sä​tt med de som bor i huset. Det handlar om att hitta en relation mellan människa och teknik som har väldigt bra lösningar när det gäller användarvänlighet men också användbarhet dvs hur väl tekniken utför någonting som vi verkligen har behov av. Detta är ju en viktig fråga i vårat väldigt teknikmättade samhälle, där vi exponeras för teknik på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare.

Tekniken är överallt hela tiden i princip hela dygnet. Eftersom teknik till signatur är väldigt dominant och överväldigande rent kognitivt, så kan man ibland få problem att se skogen för alla träd. Teknologi är ju till för att lösa specifika problem och göra tillvaron enklare. Den är inte till för att skapa nya behov, eller för att artikulera och överdimensionera beteenden som vi inte har någon nytta av i grunden.

Lutron har många smarta lösningar

Lutron har många smarta lösningar när det gäller belysning till ditt hem. Ljussättningen påverkar ju mer än vad man tror och det är spännande att undersöka relationen mellan människa och ljus och mellan människa och teknik för att hitta nya lösningar och ny potential för vad ett hem kan innebära och hur det kan fungera.

Just hem som på ett relativt mänskligt sätt kan interagera med de inneboende är ett spännande framtidsområde, inte minst i Japan där man alltid varit besatta av robotik och dess möjligheter.